Jdi na obsah Jdi na menu

Proč Odborová organizace ?

Proč je dobré mít v podniku odborovou organizaci?

·         jednáme o kolektivní smlouvě

·         hájíme právo zaměstnance

·         nabízíme právní a poradenský servis

·         chráníme zaměstnanecké benefity

·         pořádáme kulturní, sportovní a společenské akce

 

       Zatímco jako jednotlivec zpravidla ve vztahu k zaměstnavateli příliš neprosadí, členství v organizovaném kolektivu mu zajišťuje ochranu jeho zájmů a možnosti porad a konzultací v případě problémů.

Odborová organizace dává zaměstnancům šanci obhájit svá práva mnohem efektivnějším způsobem.

Odborová organizace je zástupcem všech zaměstnanců. Nasloucháme vašim názorům a podnětům ke zlepšení pracovních podmínek a snažíme se je prostřednictvím kolektivního vyjednávání uvést v život.

Budeme rádi, když nám pomůžete v další práci svou podporou a vstupem do základní organizace odborového svazu DOSIA Dopravního podniku města Ústí nad Labem s.r.o.. Ať už jste z jakéhokoliv provozu společnosti, nenechte rozhodovat o vás ty ostatní.
Svým členstvím v odborové organizaci pak zaměstnanci vyjadřují odborové organizaci podporu v její činnosti a usnadňují jí pozici pro jednání se zaměstnavatelem.
Odborová organizace je jako jediná oprávněna uzavřít se zaměstnavatelem Kolektivní smlouvu, ve které jsou upraveny výhodnější pracovní podmínky a zaměstnanecké benefity.

 

Mějme na paměti, že některá jednání nejsou opravdu jednoduchá nehledě na to, že zaměstnanec i zaměstnavatel jsou na sobě závislí a proto nemohou jeden bez druhého existovat.

Všichni zaměstnanci by si měli uvědomit, že veškeré benefity  a výhody, které užívají, museli odboráři nesnadno vybojovat na těžkých a složitých jednáních se zaměstnavatelem. Proto podpořte zástupce, kteří tuto práci vykonávají.

 

Pomozte nám v zlepšení našich společných pracovních podmínek a podpořte naše řady.

Děláte to především pro sebe

Vstupte mezi nás a rozšiřte naše řady!!

Přihlášky jsou na webu nebo v kanceláři ZV

Bližší informace na tel: 725 619 404

 

Veškeré výsledky se odvíjejí od podpory našich odborářů.

Jsme všichni zaměstnanci jedné společnosti, tak spojme naše síly a jednejme jako jeden nerozdělitelný celek.